Pim Pam Poef

hoofdrolspelersroodkopiehoofdrolspelersroodkopiehoofdrolspelersroodkopie hoofdrolspelersroodkopie hoofdrolspelersroodkopie

Postbanaal presenteert Pim Pam Poef

Amsterdam, 5 mei 2007,

Op 5 mei 2007 presenteert het kunstenaarscollectief Postbanaal in het programma Spijkers met Koppen op radio 2 een kort en hilarisch muzikaal treurspel “Pim Pam Poef”. Het treurspel komt op CD uit, in een DVD box uitgevoerd als het ouderwetse hollandse Pim Pam Petspel.

Vijf jaar na de sterfdag van Pim acht Postbanaal het noodzakelijk om de situatie van destijds nogmaals na te spelen. Postbanaal heeft hiertoe een drieakter op muziek gezet. Het spel gaat vergezeld van politieke vragen. Het spel en de muziek zijn te bekijken, te bestellen, of gratis te downloaden vanaf de site www.postbanaal.nl.

Het treurspel wordt ingeleid door een klagende Wim Kok (Ome Wim) over het zetelverlies van zijn opvolger (Adje), waarna volgens de regels van het griekse treurspel een koor, hier in de rol van De Stem van Het Volk, invalt en de zege van Pim bezingt. De moord wordt vervolgens bezongen door absurd chaotische koren waarin het geweeklaag van De Linkse Kerk met name opvalt. Het korte treurspel eindigt met De Sterke Arm die de moordenaar Volkert inrekent.

 “Postbanaal wil met het uitbrengen van de Pim Pam Poef de situatie rond de moord uitbeelden. Politiek en samenleving waren in 2002 compleet in de war. Beschuldigende vingers overal. Tegelijkertijd was het inhoudelijke debat totaal verstomd door zes kogels die gevuurd werden op de politicus waarvan men zei dat hij terugverlangde naar de rust en de zekerheid van de jaren 50: vandaar het Pim Pam Poefspel, om op zijn oud-hollandsch de parate politieke kennis te vergroten.”